Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργούς: α)  Μεταφορών και Επικοινωνιών
                                          β)   Οικονομίας και Οικονομικών

 


Θέμα: «Το κλείσιμο των Τηλεπικοινωνιακών Εμπορικών Κέντρων αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα  διάλυσης του ΟΤΕ».


Κύριοι Υπουργοί,
Η επιλογή του κ. Βουρλούμη – εκπροσώπου της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στον Ο.Τ.Ε.- να βάλει λουκέτο σε μεγάλο αριθμό Καταστημάτων του Ο.Τ.Ε. σε ολόκληρη τη χώρα υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον, διασπαθίζει δημόσιο πλούτο και αφαιρεί υπηρεσίες προς τον πολίτη, με δυσμενείς επιπτώσεις στο κόστος και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Το γεγονός αυτό μάλιστα «συμβαίνει» λίγο πριν την παραχώρηση – δώρο του Ο.Τ.Ε. στη DT  και σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση κι εσείς προσωπικά ελέγχεστε για τον σκανδαλώδη τρόπο εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός», πληρώνοντας υπερπολλαπλάσιο από την πραγματική αξία τίμημα  για κάθε κατάστημα και μάλιστα με επαχθή δανεισμό που επιβαρύνει τον έλληνα φορολογούμενο.

Επειδή:
• Η Κυβέρνησή σας και ο εκπρόσωπός σας, ο κ. Βουρλούμης, ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη για επιλογές και δράσεις που είναι σε βάρος των συμφερόντων της επιχείρησης, των πελατών και των μετόχων του Ο.Τ.Ε.
• Το κλείσιμο μεγάλου αριθμού Τηλεπικοινωνιακών Εμπορικών Κέντρων  εκχωρεί μερίδιο αγοράς για να δικαιολογηθεί μεταξύ των άλλων η σκανδαλώδης εξαγορά του δικτύου καταστημάτων «Γερμανός» από την Cosmote.
• Η επιλογή αυτή, που ελέγχεται για την οικονομική και επιχειρησιακή της βιωσιμότητα, θυσιάζει τις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.
• Η στρατηγική διάλυσης του Ο.Τ.Ε. θέτει σε ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια εργαζόμενους στον Οργανισμό με υψηλό δείκτη τεχνογνωσίας και επάρκειας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα  με ανεξέλεγκτα εργασιακά και ασφαλιστικά
καθεστώτα.
• Οι πράξεις αυτές σε συνδυασμό με το κλείσιμο θυγατρικών του ομίλου Ο.Τ.Ε. σε βαλκανικές χώρες ( Σκόπια) αφελληνίζουν την παραγωγική βάση και αποσύρουν τον κερδοφόρο ρόλο του Ο.Τ.Ε. από την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

 

Ερωτάσθε, κ.  Υπουργοί:
• Με ποιους τρόπους θα αναλάβετε τις ευθύνες  σας , δηλαδή η Κυβέρνηση, εσείς και ο κ. Βουρλούμης ως εκπρόσωπός σας;
• Έχετε αναλάβει υποχρεώσεις έναντι της DT να απαξιώσετε, να συρρικνώσετε  και να απολύσετε έλληνες εργαζόμενους;
• Είναι στις προθέσεις σας να παρέχετε ομπρέλα προστασίας στον κ. Βουρλούμη για τις μεταξύ των άλλων προσωπικές του ευθύνες;
• Για ποιους λόγους δε δίνετε εντολή στον εκπρόσωπό σας , κ. Βουρλούμη, να ανακαλέσει άμεσα τις αποφάσεις που επιφέρουν νέο πλήγμα στον Ο.Τ.Ε.;
• Θα υπερασπιστείτε σε σχέση με τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τον κ. Βουρλούμη ; Δηλαδή τον καλύπτετε πολιτικά και αναλαμβάνετε τις σχετικές ευθύνες;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΣΙΟΚΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΕΡΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΣΕΤΙΝ
ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ
ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ
ΖΩΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΒΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ